Geri Dönüşüm Ambalajların Kullanım Avantajları

Geri Dönüşüm Ambalajların Kullanım Avantajları

03-05-2018 00:10    2

Birkaç on yıl içinde fast food tüketim alışkanlığı önemli ölçüde yaygınlaÅŸmıştır. Mobil yemek sipariÅŸ uygulamaları ve web sitelerinin geliÅŸtirilmesiyle hem iÅŸletme sahiplerine hem de müÅŸterilere kolaylık saÄŸlayan bu platformlar, sipariÅŸi verilen yemeklerin eksiksiz ve kısa sürede müÅŸteriye ulaÅŸtırılmasını saÄŸlayan alternatif bir yöntem olarak kabul görmektedir. Buradan hareketle, teslimat sırasında yiyeceklerin saÄŸlıklı biçimde iletilmesi için ÅŸeffaf plastik kapaklı ambalajlar, gıda iÅŸletmeleri tarafından raÄŸbet gören önemli ambalaj ürünlerindendir.

 

SipariÅŸ edilen bir yemek müÅŸteriye ulaÅŸana kadar çeÅŸitli aÅŸamalardan geçer ve her bir aÅŸama iÅŸletmeye maliyet olarak yansır. Yemek malzemelerinin temini, üretim ve teslimat süreci ayrı kalemlerden oluÅŸurken, müÅŸterinin yemeÄŸi çeÅŸitli sebeplerden dolayı iade etmesi hem iÅŸletmenin kar marjını düÅŸürecek hem de müÅŸteri memnuniyetini olumsuz yönde etkileyecektir. Ä°adenin gerçekleÅŸmesine neden olan baÅŸlıca sebepler ÅŸunlardır: 

 

  • YiyeceÄŸin sızdırması, dökülmesi veya ÅŸeklinin önemli ölçüde bozulması,
  • YiyeceÄŸin soÄŸuk gelmesi,
  • YiyeceÄŸin içine bir ÅŸey kaçması veya hijyenik olmaması.

 

Åžeffaf plastik kapaklı ambalajlar, yukarıda sayılan iade gerekçelerine alternatif olarak geliÅŸtirilen pratik ve kullanışlı ürünler olarak karşımıza çıkmaktadır. Teslimat sırasında herhangi bir tümsek veya hız sebebiyle motorun savrulması ve yiyeceklerin zarar görmesi mümkündür. Kapaklı plastik kaplar sulu veya katı fark etmeksizin tüm gıdaları dökülmekten veya sızdırmaktan koruyarak, eksiksiz biçimde müÅŸteriye ulaÅŸtırılmasını saÄŸlar.


Etiketler: